DOMINIQ V.D. WALL.

PÍle-MÍle

van 12 mei 2019 tot en met 02 juni 2019

OPENING: 12 mei 2019 - OPENINGSRECEPTIE 14:00In deze tentoonstelling wordt het concept pêle-mêle (letterlijk: een mengelmoes) als metafoor gebruikt voor de huidige maatschappelijke samenleving. Een presentatie van verscheidenheid als een geheel, die de grenzen opzoekt, aftast en in vraag stelt. De individuele werken staan autonoom, maar door ze samen te brengen wordt een grotere eenheid geschept.
In een specifieke atmosfeer van organische haast oncontroleerbare creatie onstaat een uniek universum. Een schepping of een verval dat verschijnt of verdwijnt in rechtstreekse confrontatie met de menselijke drang tot controle en beheersing. Een fijne lijn tegenover de explosie van chaos. Een weidsheid van schijnbare leegte waarin toch een fijne draad of lijn loopt, die staat als enige aanwezige. Kleine perforaties in sommige beelden, vormen die de eerste haast onzichtbare breekpunten? 
Zowel in elk werk als in de totale opstelling zit een zoektocht naar de rekbaarheid van dit fijngevoelige evenwicht binnen het spanningsveld van verval of schepping. Elk beeld vormt een fragment en veruitwendiging van deze kwetsbaarheid. Kortom geen vrijbljvende samenraapsel van beelden, maar verbeelding van een persoonlijke visie en ervaring van een eigentijds fenomeen.